Therapeut Mireille Jonas

Fysiotherapeut en Manueeltherapeut
 Mireille Jonas

BIG registratie 19908810404

Ik ben in 2007 afgestudeerd voor de opleiding Fysiotherapie aan de Hogeschool Rotterdam.  In mijn eerste jaren als fysiotherapeut heb ik gewerkt in een revalidatie- & verpleeghuis de Driemaasstede. Dit huis is onderdeel van de Argos Zorggroep, gelegen in Schiedam. In deze jaren heb ik veel ervaring opgedaan met de algemene ziektebeelden die veel voorkomen bij ouderen. In de revalidatie ging het voornamelijk om de somatische problematiek, zoals orthopedie, neurologie en cardiologie.  Daarnaast behandelde ik ook de (psycho)geriatrische patiënten binnen het huis met actieve fysiotherapie.

 

In 2009 ben ik één dag in de week in deze praktijk komen werken, gecombineerd met het werk in het verpleeghuis en in 2010 ben ik volledig in de praktijk komen werken.  Tegelijkertijd ben ik in 2010 gestart met de opleiding Master Manuele Therapie aan de Transfer Groep in Rotterdam. In de zomer van 2012 heb ik mijn diploma behaald en sindsdien werk ik als manueel - fysiotherapeut in de praktijk.

De uitdaging aan mijn werk is om samen met de patiënt te kijken naar het gezondheidsprobleem en dit samen op te lossen. De behandelmethoden worden door de jaren heen aangepast en veranderd. Binnen mijn behandelingen werk ik veel  aan het opheffen van bewegingsbeperkingen binnen het desbetreffende gewricht, het stabiliseren en versterken van de omliggende structuren door middel van actieve oefeningen , soms ondersteund door tape technieken (Cure Tape) en het begeleiden over leefregels en houdingen. Met als doel, de patiënt inzicht te geven in over de oorzaak en gevolgen van het gezondheidsprobleem en na een aantal behandelingen weer tevreden de praktijk uit te sturen.