Ilonka Plaisier

 Ilonka Plaisier

BIG registratie 59034711904

Als fysiotherapeut van FysioBenessere maak ik onderdeel uit van de samenwerking met fysiotherapie Het Weeshuis o.a. voor aanvullende specialisaties zoals geriatrie (ouderen) en psycho- somatiek (stress gerelateerde klachten)

Sinds 1989 ben ik werkzaam als fysiotherapeut vnl. als verpleeghuisfysiotherapeut, vandaar o.a. mijn specialisatie geriatrie (ouderen). Wanneer het voor de oudere niet mogelijk is om naar de praktijk te komen kom ik bij de mensen aan huis. Vaak is er dan sprake van complexere problematiek waarbij er verschillende ziektebeelden, zoals Parkinson, MS, beroerte etc. een rol spelen. Na bijvoorbeeld ziekenhuis of revalidatie opname probeer ik samen met de client de behandeling zo in te stellen dat de cliënt de eigen regie kan behouden over zijn of haar (bewegend functionerend) leven. Veilig, zelfstandig bewegen binnen de eigen mogelijkheden.

In 2006 ben ik in aanraking gekomen met yoga en ik heb vanaf die tijd de verbinding willen maken met de fysiotherapie. Ik ben opleidingen gaan volgen gericht op psychosomatiek om zo o.a. stress gerelateerde klachten te kunnen behandelen. Zoals: burn out, hyperventilatie, hoofdpijn, slaapproblemen, vermoeidheid, angst, depressie, paniekstoornissen, chronische pijn, kanker, hart en longproblemen, neurologische problemen door Parkinson, MS, beroerte.

Als yogadocent geef ik ook verschillende lessen op locatie van fysiotherapie Het Weeshuis.

Mijn werkdagen en tijden zijn:

  • Dinsdag 10:30 - 17:30                                          
  • Woensdag 10:30 -19:30
  • Vrijdag 10:30 - 19:00

Stoelyoga dinsdag 11:00-12:00

Mindfull in beweging (mindfullness training i.s.m. Emerens Olthof)) dinsdag maart en oktober 8 lessen 18:30-20:30

Kum Nye (tibetaanse yoga voor stress reductie) woensdag 18:30-19:30

De behandelingen worden vergoed uit de aanvullende verzekering, bij chronische aandoeningen van de 21e behandeling uit de basisverzekering. Heb ik geen contract met uw zorgverzekeraar, dan wordt de behandeling 70-75% vergoed. De adem en ontspanningstherapie gemiddeld 50% vanuit de alternatieve geneeswijze, per zorgverzekeraar verschillend.

Welkom bij FysioBenessere, ook voor:

Psycho- geriatrie, prothesetraining, neurologische revalidatie, valtraining, tillen&verplaatsen, leefstijlcoaching, chronische pijn, slaap en oefeninterventies bij chronische pijn, slaapcoaching, duizeligheid, lichaamsbewustwording&stressmanagement.

www.fysiobenessere.nl                           info@fysiobenessere.nl                              06 - 18 15 69 24