Therapeut Marianne de Roon

Fysiotherapeut, Manueeltherapeut en Orofaciaalfysiotherapeut
 Marianne de Roon

BIG registratie 49034869904

Ik ben in 1990 afgestudeerd als fysiotherapeut en mijn loopbaan gestart in het Zonnehuis.

Hier heb ik bijna 9 jaar met veel plezier gewerkt als fysiotherapeut en ervaren hoe belangrijk en leuk het is om met anderen samen te werken. Ook voor het resultaat van de behandeling heeft dit grote voordelen.

Juist het hele revalidatietraject van mensen met hun beperkingen heeft mij liefde voor het vak gebracht. Niet alleen een goede functie van een gewricht of pijnvrij bewegen  is van belang, maar weer mee kunnen doen met familie, vrienden en werk is vaak van nog groter belang voor mensen.

Dit is ook het leuke aan het vak om dat weer voor elkaar te krijgen samen met de mensen.

Sinds 1996 ben ik afgestudeerd manueeltherapeut en in 2001 heb ik mijn specialisatie op het gebied van kaakklachten behaald. Samen met Jolanda en Yvonne zijn we in 2003 in Het Weeshuis gestart nadat we enkele jaren samen hebben gewerkt in de praktijk Fysiotherapie Markt 35.

Hier hebben we een goede samenwerking ontwikkeld en zijn we verder uitgebreid, van waaruit we allemaal onze eigen specialisatie en aandachtsgebieden hebben.

Naast het werken in de praktijk ben ik sinds 2010 bestuurslid van het genootschap voor fysiotherapie in onze eigen regio.

Samen met mij collega Ilonka Plaisier geven wij houdings en bewegingsadviezen voor de laboranten die het borstonderzoek uitvoeren bij het Centrum voor Bevolkingsonderzoek. 

In 2014 ben ik ook bestuurslid geworden bij de vereniging voor Manuele Therapie (NVMT). Hier heb ik onder andere een website voor patiënten helpen ontwikkelen, namelijk www.demanueeltherapeut.net.