Therapeut Lennart de Munnik

Handtherapeut
 Lennart de Munnik

BIG registratie 39911710104

Ik ben in 2009 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de bachelor opleiding tot fysiotherapeut aan de Hogeschool Rotterdam. Sindsdien ben ik werkzaam geweest in een eerstelijns praktijk voor fysiotherapie in Krimpen aan den IJssel.

In 2012 is, als gevolg van letsel aan mijn hand, mijn interesse voor handtherapie ontstaan. Ik werd mij bewust van de impact op het dagelijks leven wanneer iemand letsel aan de hand oploopt. In dat jaar heb ik mij dan ook gespecialiseerd op het vlak van handtherapie middels de ‘Algemeen Opleiding tot Handtherapeut’. De jaren er op heb ik veel ervaring op mogen doen met hand patiënten die verwezen werden door de specialist of huisarts, of die op eigen initiatief contact zochten. Na enkele jaren gewerkt te hebben met onder andere hand patiënten ben ik in 2014 gestart aan de internationale Master of Science opleiding voor Handtherapie in Derby (GB). In 2018 heb ik er de MSc in Hand Therapy behaald.

Naast mijn werk als hand-fysiotherapeut ben ik ook reeds 10 jaar werkzaam als docent aan de Bachelor opleiding tot fysiotherapeut aan de Hogeschool Rotterdam. In 2019 heb ik mijn certificaat (CHT-NL) als gecertificeerd handtherapeut behaald. De laatste jaren heb ik zowel binnen de setting van een fysiotherapie praktijk als de ziekenhuis setting mogen werken met hand patiënten en mogen samenwerken met medisch specialisten en huisartsen. Het helpen van mensen met bewegingsproblemen, middels fysiotherapie of hand-fysiotherapie zie ik als zeer waardevol.

Gezien de impact die hand problemen hebben op het dagelijks functioneren van mensen, in bijvoorbeeld de thuis situatie of werk situatie, ben ik blij een bijdrage te mogen leveren aan het proces van herstel of verbetering bij deze patiënten.